15-17 Decembrie 2022

ÎMPREUNĂ PENTRU ASISTENȚA PRIMARĂ!

BRAȘOV / Aula „Sergiu T. Chiriacescu” a Universității Transilvania Brașov

Acest eveniment este creditat cu 18 credite CMR și OAMMR.

De ce AS-PRIM 2022?

Conferința AS-PRIM, aflată la prima ediție, reunește între 15-17 Decembrie 2022, la Brașov, personalități medicale din plan național și internațional, apartinand diferitelor  arii de specialitate din asistența medicală primară și comunitară.

Elementul central și de noutate al acestei conferințe este promovarea colaborării multidisciplinare a profesioniștilor din prima linie a sistemului de sănătate.

 În secțiunile conferinței vom surprinde aspecte clinice variate din zona preventivă și curativă dedicate copiilor, adolescenților, adultului tânăr, cu accent pe probleme de sănătate specifice de gen, precum și problematica complexă a vârstnicului. Formatul conferinței va fi unul on-site permițând atât sesiuni plenare, cât și ateliere de formare în abilități. Pentru un număr limitat de sesiuni vom avea la dispoziție și un format on-line.

Evenimentul este adresat medicilor și asistenților medicali din medicina de familie, comunitară, școlară, de urgență, din serviciile paliative, de recuperare, medici specialiști din ambulator, epidemiologi, specialiști in igienă sau sănătate publică și, de asemenea, personalului din serviciile medico-sociale sau specialitățile aliate, cum ar fi psihologi, terapeuți, stomatologi, farmaciști.

Aceștia toți se regăsesc alături de pacient, în comunitate și dăruiesc acestuia din cunoștințele și abilitățile lor pentru îngrijiri de calitate.

Conferința națională AS-PRIM răspunde necesității acestor profesioniști de a susține comunicarea printr-o platformă comună, având ca element central de coeziune medicina de familie și este proiectat pentru a promova schimbul de experiență, a putea implementa cele mai actuale recomandări în cercetarea medicală, a stabili protocoale de colaborare în vederea coordonării îngrijirilor, pentru proiecte de cercetare s.a.

Acest eveniment este posibil în cadrul parteneriatului dintre Universitatea Transilvania, prin Facultatea de Medicină din Brașov,  și Asociația Medicilor de Familie Brașov 2008 și își propune să transforme platforma conferinței într-un forum al calității în educația din asistența medicală primară, cu un accent deosebit pe interdisciplinaritate.

COMITETUL DE ORGANIZARE

Conf. Dr. Andrea NECULAU

Asist. Univ. Drd. Anca LĂCĂTUȘ

Dr. Simina DIACONU

Dr. Corina MIHĂILESCU

Dr. Nicolae SĂVEL

Dr. Lucian COMȘA

Psiholog Mihaela NAIDIN

 

COMITETUL ȘTIINȚIFIC

Conf. Dr. Andrea NECULAU

Prof. Univ. Dr. Marius Alexandru MOGA

Prof. Univ. Dr. Liliana ROGOZEA

Prof. Univ. Dr. Lorena DIMA

Prof. Univ. Dr. Petre IFTENI

Prof. Univ. Dr. Ioan SCÂRNECIU

Conf. Dr. Marius IRIMIE

neculau

Conf. Dr. Med. Andrea Elena NECULAU 

Președintele Conferinței AS-PRIM

Președinte Asociația Medicilor de Familie din Brașov 2008 

Programul științific

În cadrul Conferinței veți avea ocazia să luați parte la un program științific inedit și complex. Acesta înglobează multiplele aspecte ale asistenței medicale primare, abordate de speakeri de talie națională și internațională. Programul științific cuprinde sesiuni plenare atât în format fizic, cât și online, după cum urmează:

Joi, 15 Decembrie

-Curs Preconferință

-Workshops

-Panel – ASISTENȚA MEDICALĂ PRIMARĂ

-Panel – FORUMUL ORGANIZAȚIILOR

 

Vineri, 16 Decembrie

-Panel – SUGAR, COPIL MIC

-Panel – COPIL MARE, ADOLESCENT

-Panel – FEMEIE

-Worshops

 

Sâmbătă, 17 Decembrie

-Panel – BĂRBAT

-Panel – VÂRSTNIC, PALEAȚIE

-Workshops

AS-PRIM este prima conferință pentru Asistența Medicală Primară din România organizată într-un mod prietenos cu mediul.